Director Pedagògic

Paul Newton

Madrid, Espanya - Formador des de 2001

Paul Newton és avui en dia un dels formadors de Feldenkrais més reconeguts mundialment. És Director Pedagògic en programes de formació Feldenkrais a Espanya, França, Alemanya, Portugal i Suècia. A més, treballa com a formador convidat per tot Europa, així com al Japó, Australia, i Mèxic. Encara que va néixer als EUA, donada la seva trajectòria internacional, es considera més aviat un ciutadà del món.

Durant els primers anys, va estudiar psicologia amb enfocament en la Teràpia Gestalt. Adonar-se que l’ estabilitat psicològica no difereix en res de l’estabilitat física, i que cada emoció te la seva component somàtica i no pot ser habitada sense la seva contrapart somàtica, el va portar al Mètode Feldenkrais.

Seguint la seva passió pel moviment i les seves qualitats emocionals i sensorials, Paul va viure en un anar i venir entre Europa i Nova York, estudiant en el Merce Cunningham Studio (considerat un dels ballarins i coreògrafs nord-americans més importants). Després de veure a Pina Baush a l’escenari, es va prendre un any lliure per estudiar les arts escèniques a la Folkwang Hochschule a Alemanya.

Però, va trobar la seva veritable “llar” en el Mètode Feldenkrais. “Això és el que havia estat buscant durant tot aquell temps”.

Mentre desenvolupava programes de formació de Feldenkrais per a diferents professions específiques, Paul donava cursos de Feldenkrais a la prestigiosa Associació Professional de Psicòlegs Alemanys (Berufsverband Deutscher Psychologen).

Paul va completar la seva formació a San Rafael, Califòrnia, al 1987, i des de llavors ha treballat àmpliament amb cada generació de formadors capacitats per Moshé a Tel Aviv, San Francisco i Amherts. Després de convertir-se en formador assistent al 1992, va treballar extensament amb Elizabeth Beringer (San Francisco), Larry Goldfarb (Amherst) i Mark Reese (San Francisco). Es va convertir en formador titular al 2001.

Mark Reese va ser el mentor principal de Paul. Amb una gran eloqüència i una ment increïble, era considerat un geni en la pràctica de IF i Paul va absorbir tot el que va poder d’ell. Mark va ensenyar a Paul el llenguatge de la IF, de la mateixa manera que l’aprenentatge d’una llengua estrangera, en la que, en cert punt un aconsegueix la fluïdesa. Paul és sens dubte també un geni de la Integració Funcional i compta amb més de trenta anys d’ensenyança del Mètode Feldenkrais a nivell internacional.

En rebre la seva certificació com a formador, Paul es va fer càrrec de la formació de Feldenkrais a Bavaria, Alemanya, quan Mark no va poder continuar ensenyant. Al mateix temps va codirigir un altre programa a Alemanya amb el Dr. Stephen Rosenholtz (Amherts), al qual atribueix l’aprenentatge de les habilitats de lideratge necessàries per a dirigir programes com a Director Pedagògic. Després de mudar-se a París, va continuar treballant extensament amb Myriam Pfeffer (Tel Aviv), que va actuar com a mentora durant més d’una dècada, durant els seus darrers anys de vida.

Com a formador, Paul destaca pel seu estil personal d’ensenyança, molt obert i clar. És reconegut per la seva disponibilitat per atendre alumnes i participants i per a recolzar-los al llarg del seu procés d’aprenentatge.

Paul és el director pedagògic de les nostres formacions professionals de Feldenkrais a Madrid, Lisboa i Estocolm.