Exercir com a professor de Feldenkrais


Com a professor del Mètode, adquiriràs una amplia gamma de coneixements que t’obriran tot un ventall de possibilitats i noves eines amb les quals seguir creixent professionalment.

En aquesta disciplina treballem amb conceptes flexibles i no existeixen respostes universals, vàlides per a tothom. Per això, els professors de Feldenkrais apliquen el mètode amb gran llibertat, atenent a les necessitats pròpies de cada individu. No es treballa amb esquemes preestablerts o dissenyats per endavant. Cada professor dissenya una estratègia individual amb l’objectiu d’ajudar al seu client a desenvolupar hàbits saludables, a ampliar el seu rang de mobilitat, i sempre sota un estricte respecte cap a les seves pròpies necessitats. Les situacions complexes requereixen solucions extraordinàries. Aquesta és una raó per la qual la nostra professió està sempre plena de reptes i carregada de motivacions molt diverses, que l’allunyen de l’apatia professional, la desmotivació o la rutina.

Incorporar el Mètode a la teva professió

Segons quina sigui la teva professió, interessos i ocupacions, tant tu, com el teu entorn es beneficiaran del mètode. Obtindràs capacitats aplicables a la investigació, educació, assessorament, teràpia, docència, divulgació, gestió…

En un món laboral en constant canvi com l’actual, és necessari estar perfectament capacitat per accedir i mantenir-se en el mercat professional. Per això, poder aprendre en un entorn pràctic, desenvolupar competències com la iniciativa i incorporar novetats en la tasca que exerceixes, és vital.

És interessant esmentar de quina forma alguns companys han incorporat les ensenyances del Mètode al seu quefer professional:
El Director d’una consulta de Neurologia incorpora el Mètode Feldenkrais en el seu treball per a millorar la mobilitat dels seus pacients. Un professor de Tango aconsegueix transmetre als seus alumnes una major consciència corporal. Un professor d’escola infantil i educador reforça i motiva als seus alumnes amb les seves classes de motricitat. O entrenadors personals (Coaches) que utilitzen el Mètode en els seus cursos de gestió empresarial.

Horitzó laboral il•limitat

Un professor de Feldenkrais te un horitzó laboral il•limitat. Pot impartir classes en una consulta privada, en grups o individuals, en centres de teràpies naturals, escoles, centres de salut, etc.

Arees Professionals on s’aplica amb èxit el Mètode Feldenkrais:

  • Arts escèniques
  • Músics i professionals del cant
  • Esports i altres activitats afins (arts marcials, pilates, ioga…)
  • Entorn educatiu (inclosa l’educació especialitzada)
  • Àmbit sanitari (inclosa la prevenció i la rehabilitació
  • Altres àrees d’estudi i terapèutiques (neurolingüística, psicoteràpia…)
  • Àrea empresarial (coaching/ assessorament, lideratge, recursos humans…)