Preguntes freqüents

Preguntes freqüents sobre els nostres programes de formació del Mètode Feldenkrais


Participar en la formació de Feldenkrais

Encara que molts dels participants a les nostres formacions son terapeutes o professors d’altres camps, una formació de Feldenkrais està oberta a persones de qualsevol professió amb titulació prèvia . La formació està dissenyada de forma que, al final de la mateixa, l’alumne assoleixi amb èxit tots els coneixements necessaris per exercir com a professor de Feldenkrais.

Formació reconeguda i acreditada

Les nostres formacions compleixen la normativa general de les formacions de Feldenkrais, acreditades per la EuroTAB (European Training Acreditation Board) i per un gremi de professors Feldenkrais.
Això significa que, en acabar la nostra formació, les diferents associacions de Feldenkrais en el món et reconeixeran com a professor de Feldenkrais. Si per exemple et mudaves a Suissa, Argentina o als EE.UU., podràs donar classes de Feldenkrais i sessions individuals, de la mateixa manera que en qualsevol altre país del món.

Incorporar-se a una formació que ja ha començat

Les formacions estan dissenyades de tal manera que, durant el primer any d’una formació, totes les persones interessades pugin incorporar-se a aquesta, encara que hauran de recuperar els dies perduts. (Trobaràs informació més endavant).

Recuperar dies de formació perduts

Poden recuperar-se els dies perduts (per incorporar-se un cop començada la formació) al començament de la següent formació. Sobre els detalls particulars pots posar-te en contacte amb el responsable organitzador o el Director Pedagògic, que t’ajudaran a establir un pla personal per la recuperació dels teus dies perduts. (Consulta l’apartat FALTES D’ASSISTÈNCIA).

Per què no hi ha programes de formació de Feldenkrais que només s’imparteixin en cap de setmana?

Hi ha molt a aprendre durant els 4 anys d’una formació de Feldenkrais. Segurament no en seràs conscient, fins que tinguis el teu primer mòdul de formació. En una formació de Feldenkrais no només aprens coses a nivell intel·lectual, sinó que entres en un procés d’auto descobriment i desenvolupament.
En el transcurs d’un programa de formació experimentaràs el mètode en si mateix i, aleshores, a partir de la teva pròpia i enriquidora experiència, podràs ensenyar Feldenkrais a d’altres i ajudar als teus clients a canviar, evolucionar i desenvolupar-se.

Un procés com aquest no pot tenir lloc en petites trobades de 2 o 3 dies. Per aquesta raó cada mòdul del programa de formació Feldenkrais té una durada de, almenys, entre 7 i 10 dies. D’aquesta manera podem accedir profundament en el productiu pla d’estudis que sovint està compost per seqüències de diverses lliçons amb les que treballem durant tota una setmana o més.

Una altra raó, des d’un punt de vista més pràctic, per la qual cosa els segments necessiten tenir diversos dies seguits, és que el nostre equip, així com molts dels nostres estudiants, venen d’altres països o ciutats, per la qual cosa seria impossible reunir-nos 20 vegades l’any. Els viatges serien realment cars i inconnexos. Per aquesta raó, la majoria de les nostres formacions consten de 3 o 4 mòduls per any. Per obtenir més informació, si us plau consulta el calendari del programa de formació que t’interessa. (Llegeix també la pregunta “RECUPERAR DIES PERDUTS”).

Donar classes de Feldenkrais

Com alumne d’una Formació de Feldenkrais, estaràs autoritzat a practicar el Mètode professionalment sense haver d’esperar fins la conclusió dels quatre anys de formació.

Els alumnes de la nostra formació professional de Feldenkrais reben el títol de “Professor de Feldenkrais en formació”, al final del segon any acadèmic, en completar amb èxit el que anomenem “Pràctica d’ATM” que consisteix en la supervisió de l’alumne mentre dona una classe grupal. En concloure aquesta supervisió i després d’un mínim de 80 dies de classe, els alumnes estan autoritzats per a donar classes grupals de Feldenkrais o “ATM’s”, fer publicitat de les seves classes sota la denominació de “Professor/a de Feldenkrais en formació” i ser retribuïts per això.
Aquesta autorització és vàlida únicament durant el període de formació. En el cas que l’alumne hagi d’abandonar la formació abans del final, aquesta autorització quedaria invalidada.
Entenem que l’aplicació pràctica del mètode és una forma molt útil de continuar la formació i seguir aprenent, així que animem contínuament als nostres alumnes a que posin en pràctica tot l’après a les seves pròpies classes i que aprofitin al màxim aquest aprenentatge. Tot i així és important destacar que l’alumne ha de completar amb èxit els quatre anys de formació (o 160 dies de classe) per a poder graduar-se i rebre així el títol de “Professor/a de Feldenkrais” que li permetrà donar classes grupals (ATM’s) o individuals (IFs) com a professional del mètode.

Dies i horaris de la formació

Depenent del programa de formació, les classes s’impartiran en dies laborables i caps de setmana.
L’horari de classe habitual és de 10:00h a 17.00h (amb un descans al migdia). Les sessions individuals de Integració Funcional s’ofereixen fora de l’horari de classes.

Per a més informació, si us plau consulteu la formació específica els nostres programes de formació actuals.

Faltes d’assistència

En el cas que no puguis asistir a algún mòdul de la formació per raó de malaltia o qualsevol altra raó justificada:
És impossible planejar els imprevistos que poden sorgir durant els quatre anys de formació. Som conscients que en algun moment l’alumne pot faltar i sempre hem considerat oferir-li tota la nostra ajuda per a recuperar aquests dies de forma còmoda. En cas de perdre algun mòdul de la formació, és possible recuperar-lo en un altre programa de formació i no ha de ser immediatament. Els dies perduts també es poden recuperar més endavant. Si saps des del principi que no podràs participar en algun dels mòduls, fes-nos-ho saber immediatament per a que puguem planificar junts el calendari de recuperació.

Assistir a la formació – convertir-se en professor del mètode

Encara que sembli estrany, no totes les persones que participen en una formació de Feldenkrais tenen la intenció de convertir-se en professors del mètode. Un alt percentatge dels estudiants que decideix realitzar la formació, ho fa per un interès personal, ja que desenvolupen capacitats i competències aplicables a qualsevol que sigui el seu àmbit professional. No obstant això, un cop realitzada la formació, alguns alumnes decideixen exercir de professors donant classes de Feldenkrais.
Observació: No suposa cap inconvenient tenir limitacions físiques o problemes de motricitat per participar en una formació de Feldenkrais. Si tens alguna pregunta sobre aquest assumpte, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres.

Classes individuals d’integració funcional

Durant la formació també rebràs sessions individuals d’Integració Funcional.
Amb l’objectiu d’aprofundir en el contingut del que s’ha après a classe o com a eina per al tractament d’un tema particular, cada participant rebrà, durant els quatre anys de la formació, dotze classes d’Integració Funcional, impartides pels nostres docents. Aquestes classes estan incloses en el preu de la formació. Si així ho desitges, tindràs la possibilitat de rebre’n més a un preu reduït. Aquest descompte només s’aplicarà als participants de la nostra formació.

Aules gravades en MP3

Tota la formació queda enregistrada en una gravació d’àudio. Les gravacions dels nostres programes (a diferència de moltes altres formacions de Feldenkrais) no tenen un cost addicional, estan incloses en el preu de la formació. Els participants obtindran les gravacions, per al seu ús particular, en format MP3 i les rebran unes setmanes després del final de cada mòdul.

Evaluació i fi de la formació

La Formació de Feldenkrais no te un examen final, però si que hi ha unes evaluacions. El segon any de la formació l’alumne ha de presentar el que coneixem com una Pràctica d’ATM. Aquesta consisteix en una pràctica supervisada en la que els participants de la formació imparteixen una classe del programa de “Presa de consciència a través del moviment” o ATM a grups reduïts, sempre assessorats pels docents de la formació. Després de superar aquesta pràctica, l’alumne està capacitat per a oferir classes d’ATM. Al final del quart any el participant ha e superar una proba, que coneixem com a Pràctica de IF (Integració Funcional), que consisteix en la pràctica d’una sessió individual, supervisada en tot moment pels nostres docents.

Preu de la formació

Trobaràs tota la informació detallada sobre el preu de la formació en els detalls organitzatius de la formació específica.

Els docents

Tots els professors que participen a les nostres formacions son instructors reconeguts a
nivell internacional del Mètode Feldenkrais. Els directors pedagògics, Mara Fusero, Paul Newton i Thomas Farnbacher, son els encarregats d’impartir entre el 50 i el 60% dels seus cursos de formació. La resta dels dies de formació seran impartits per formadors de Feldenkrais convidats, procedents de diferents parts del món. Amb tal diversitat de professors, els nostres alumnes obtindran una visió més àmplia del mètode, obtenint una major varietat i una experiència d’aprenentatge més enriquidora. Participaran a més professors assistents altament qualificats. El vincle entre els professors i formadors assistents amb els estudiants és constant i el seu nombre dependrà del total de participants. Com més gran sigui el grup de participants, més gran serà el nombre de formadors, a més de comptar amb la col·laboració de professors convidats, que han conclòs la seva formació i practiquen el Mètode. Coneix més sobre l’equip.

Condicions de pagament

L’alumne rebrà un contracte de participació a la formació on es detallaran les dates de pagament de cada mòdul. El preu de cada mòdul dependrà del nombre de dies de classe.

Idioma de la formació

L’ idioma de la formació dependrà dels formadors. S’impartiran en espanyol totes les classes dels formadors la llengua materna dels quals sigui l’espanyol. En cas que no sigui així, el formador donarà la classe en anglès i serà traduït directament a l’espanyol. En cap cas s’ha de preocupar si no parla anglès, comptem amb una llarga experiència en l’ensenyança del Mètode, en traducció simultània, i garantim que l’experiència serà agradable i que l’ idioma no serà un inconvenient.

Nombre de participants

El nombre de participants en una formació depèn del nombre d’alumnes que s’inscrigui. El màxim no superarà les 80 persones i tendeix a oscil·lar entre 25 i 50 persones.
El nombre de formadors i assistents dependrà també del nombre total de participants, per tant com més gran sigui el grup de participants, més gran serà el nombre de formadors.

Possibilitats d’allotjament

La formació no s’encarrega de l’allotjament dels alumnes, encara que estem sempre disposats a ajudar en el possible, facilitant informació sobre allotjaments a preus raonables que tinguem en aquell moment. Contacta amb nosaltres si necessites informació al respecte.